15-12-09

Uitslag Cheers Woluwe A vs Zvk De Duvelkes Herne

Uitslag 12de competitiewedstrijd

Cheers Woluwe A  -  Zvk De Duvelkes

2  -  5

Delegue : Lieven F.

Spelers: Etienne, Wim, David, Jurgen en Kim.

12:38 Gepost door Zvk De Duvelkes in Competitie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Verslag vanuit Woluwe

Op maandag 7 december kwam leider Duvelkes Herne naar Woluwe nadat ze drie dagen voorheen net hun eerste wedstrijd verloren tegen Kanari Beersel A. Cheers Woluwe A pronkte met een 6 op 6 en voelde dat er misschien wel puntengewin inzat tegen de fiere leider. Kapitein Tomba en goalgetter Stijn tekenden ditmaal wel present, dus vertoefde enkel ster Frakke nog in de ziekenboeg. Beuma nam ditmaal de taak van coach op zich.
De Duvelkes telden slechts 6 spelers en de vervanger bleef zelfs de hele wedstrijd op de bank gekluisterd. Een ijzeren conditie dus die mannen uit Herne, of toch niet? Al vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat de Duvelkes weinig aanvallende intenties hadden, maar vooral snel probeerden uit te breken na balverlies van Cheers. En de thuisploeg liep natuurlijk met de ogen open in de overduidelijke val. Het mag ook wel gezegd worden dat de bezoekers uitstekend verdedigden, zowel positioneel als in man-tegen-man situaties. De Duvelkes counterden naar hartenlust en dwongen heel wat kansen af waarvan er ondanks stevig weerwerk van Dijkstra in de eerste helft 4 verzilverd werden. In tegenstelling tot de bezoekers verdedigde Cheers zwak en kwam het overal een stap te laat. Ook wel logisch natuurlijk wanneer je keer op keer wordt weggecounterd. Verder dan enkele halve kansjes kwam de thuisploeg niet, vooral omdat de passing heel slordig was. Zo ging Herne de rust in met een meer dan verdiende 0-4 voorsprong.
Na de korte pauze had Cheers geen andere keuze meer dan hoog druk te zetten. De Duvelkes daarentegen dachten hun uitgekookt spel uit de eerste helft verder te zetten, maar het had duidelijk niet gerekend op de pressing van de thuisploeg. Herne kon de bal niet meer in eigen rangen houden en Cheers begon eindelijk kansen af te dwingen, maar de bezoekende keeper bewees zijn waarde op schoten van Stijn en Tomba en Kris raakte de buitenkant van de paal. Herne werd even volledig overlopen en het was uiteindelijk Warre die de ban brak. Kris tikte de bal tot bij de doorgelopen verdediger die de 1-4 voorbij de Hernegoalie schoot. Het vuur zat er nu stevig in en niet veel later knalde Kris de 2-4 overhoeks tegen de touwen. Cheers zette nu alles op alles en bij Herne was het vrouwen en kinderen eerst, maar het bezoekend sluitstuk verijdelde de aansluitingstreffer die in de lucht hing. Aan de overzijde verscheen Herne plots nog eens voor het Cheersdoel met een vrije trap. Warre en Kris bleven niet goed staan in de muur en de bal verdween via het been van Kris en door de muur in doel. Een dom doelpunt en 2-5 voor de Duvelkes. Hierdoor brak de veer wat bij Cheers en hield Herne de laatste minuten gemakkelijker stand. Er vielen nog kansen aan beide zijde te noteren, maar de twee doelmannen toonden hun kunde. Zo eindigde de partij op 2-5 voor leider Duvelkes Herne en zakt Cheers terug wat weg in de rangschikking als enkele ploegen hun inhaalwedstrijden winnen.
Cheers gaf het volledig weg in de eerste helft, maar slaagde erin om de koploper in de tweede helft een kwartier lang volledig weg te spelen. Hopelijk kunnen we ons hieraan optrekken zodat we volgende week vrijdag tegen Wittekes Rode A een goed resultaat kunnen neerzetten. Bedankt supporters voor de steun!
Mij rest nog iedereen te bedanken die ons zaterdag verblijdde met een bezoek aan ons jaarlijks Kippenfestijn! Hopelijk heeft het iedereen gesmaakt en mogen we u volgend jaar terug verwachten!

Gepost door: Duvelken | 15-12-09

De commentaren zijn gesloten.